Eerste Wereld Tai Chi Dag Hoorn een succes!

Wereld Tai Chi Dag 2013Op zaterdag 27 april j.l. hebben wij als vereniging de eerste Wereld Tai Chi dag gevierd in het Julianapark te Hoorn. En hoe! Aftrappend met ons leeuwendansteam op een mooie Hollandse dag openen we het evenement. De leeuw, gespeeld door Rogier (kop) en Egbert (staart), werd begeleid door Jurriaan op de trom, Tim op de bekkens en Mike op de gong.

Na dit indrukwekkende begin start de Tai Chi groep met een klassikale uitvoering van de eerste set onder leiding van beide instructeurs, Jurriaan en Ed. Hierna ging de groep nog door met de tweede set welke door de leden in delen nu wordt aangeleerd. Dit bleek toch best wel lastig te zijn zo voor een groot publiek. Echter Dominique wist het tot het eind vol te houden en ontving hiervoor een applaus van instructeurs en publiek. Een uitvoering van Tai Chi Dao (kromzwaard) volgde door beide instructeurs waarna de toeschouwers door de eerste set werden begeleid door Ed. Zeker veertig mensen deden mee aan de rand van het IJsselmeer.

Tussendoor werd door leden van de vereniging druk geflyerd en ook het Noordhollands Dagblad was aanwezig om een reportage te maken over dit initiatief. Een stukje werd geplaatst op de website (hier de LINK) van het NHD en op maandag stonden we zelfs in de krant!

Als laatste sloot Jurriaan af met een demonstratie Tai Chi voor mensen die getroffen door een beroerte minder valide zijn geworden. Een aantal van zijn deelnemers met wie hij een workshop houdt waren aanwezig en lieten zien dat ook zij de bewegingsvorm zeer goed eigen konden maken vanuit de (rol-)stoel.

Wij als vereniging zijn zeer enthousiast over het succes van deze dag en zijn zeker van plan om volgend jaar weer aandacht aan de Tai Chi te schenken op Wereld Tai Chi Dag (de laatste zaterdag van april).

Foto's zijn binnenkort ook op de site aanwezig.