Jeugd succesvol op NK in Leiden

Winnaars Leiden_2013Onze groep sleept weer medailles in de wacht. Op 21 april werd er in Leiden het open Nederlands jeugdkampioenschap traditionele KungFu gehouden.

De wedstrijd werd in de openlucht gehouden in de Boeddha tuin van de Hong Ying school te Leiden. De Hoornse Wu Shu Akademie is met 12 deelnemers richting Leiden vertrokken om het sterke deelnemersveld van ongeveer 70 à 80 kinderen te trotseren.

Er moest dus worden gestreden voor het ere-metaal! Dat heeft de Hoornse delegatie natuurlijk ook gedaan en met resultaat. Totaal werden er 4 medailles in de wacht gesleept 2 bronzen en 2 gouden medailles! Voor de Vuistvorm meisjes in de jongste groep won Yara Tjeertes brons. Voor Wiktoria Willemsen was er eveneens brons, dit in haar leeftijdscategorie op het onderdeel Kort Wapen. Wictoria hanteerde het traditionele kromzwaard. Goud was er maar liefst 2 maal voor Nghi Thanh Tô op de onderdelen Vuistvorm en Lang Wapen! Nghi deed een Traditionele Shaolin vuistvorm en als lang wapen hanteerde ze de Choy Lee Fat speer. Ook de andere deelnemers van onze school hebben zich zeer goed geweerd in een sterk deelnemersveld. Helaas vielen zij niet in de prijzen. Blijf vooral goed oefenen en met dezelfde inzet als op deze dag is er voor hen een volgende keer misschien wel een prijs om mee naar huis te nemen. Van harte gefeliciteerd prijswinnaars en teamgenoten!

Klik hier voor foto's van deze dag.