Jeugd succesvol op kampioenschap Groningen

Jeugdteam Groningen_2012De Hoornse Wu Shu Akademie heeft op zondag 09 december met een team van slechts 9 leerlingen, een hele vracht aan prijzen tijdens dit Traditionele Kungfu kampioenschap in Groningen gewonnen!

De dag begon goed met Synchroon voor teams. De negen Kungfu jeugdleden wonnen onderverdeeld in twee teams zowel de eerste als de tweede plaats met slechts een klein punten verschil. De eerste prijs werd door het team Serena van Eyck, Yara Tjeertes, Eddy Ho en Celine visser gewonnen. De tweede prijs ging naar het team Wiktoria Willemsen, Ferry Tjeertes, Megan Brown, Nghi To en Tristan Brown.

Bij de individuele vuistvormen voor de jongste deelnemers, kwamen Celine Visser en Eddy Ho net niet in het rijtje van prijswinnaars voor. Ook het ingestudeerde stokgevecht van Serena en Megan viel net buiten de prijzen.

Werd er dan verder niets gewonnen? Jazeker en hoe! Bij de individuele vormen won Nghi To goud bij meisjes 10 tot 13 jaar met de Traditioneel Choy Lee Fat speervorm en won zij bij de vuistvorm gevorderd ook nog een zilveren plak. Yara Tjeertes won met haar vuistvorm bij de meisjes (beginners tot 9 jaar) een bronzen medaille waar haar broer Ferry (gevorderden 10 tot 13 jaar) ook met het brons aan de haal ging.

Omdat er niet veel meisjes in de pool kort wapen tussen de 13 en 16 jaar waren werd deze pool gevoegd met de jongens 10 tot 13 jaar. Wiktoria Willemsen wist in dit sterke deelnemersveld met voornamelijk jongens brons voor haar zwaardvorm op te eisen. Een prestatie van formaat. In deze zware pool kwamen ook Ferry Tjeertes en Tristan Brown uit. Zij vielen net buiten de prijzen (4de en 5de plek) maar leverde eveneens een goede prestatie.

Tijdens dit kampioenschap droeg ons team voor het eerst de gesponsorde Kungfu pakken. Het bedrijf Avontuur van Patrick Avontuur heeft de Hoornse Wu Shu Akademie gesponsord met zeer fraaie Traditionele Kungfu pakken. Dit heeft zeker bijgedragen aan een goede uitstraling van onze vereniging. Niet alleen de prestatie is top maar ook de presentatie!

Kijk op de Gallery van de site voor foto's!