OBS Jules Verne op bezoek bij de Hoornse Wu Shu Akademie

HWA_Bezoek_OBS_Jules_VerneDe kinderen van de openbare basisschool Jules Verne uit Hoorn zijn dit jaar op ‘reis’ in China. Zo leren zij Chinese karakters schrijven, doen zij aan ‘kara-oke’, proberen zij met stokjes te eten en maken zij allerlei opdrachten om de Chinese cultuur te leren kennen.

Op dinsdag 19 oktober leerden de kinderen ook kennismaken met Kung Fu, de nationale verdedigingsport van China. De kinderen van Jules Verne waren uitgenodigd bij de Hoornse Wu Shu Akademie aan de Oude Veiling om alles te leren over wat Kung Fu is en hoe het wordt beoefent. De Hoornse Wu Shu Akademie is als Kung Fu school al sinds 1994 actief in Hoorn. De school geeft ook alweer  6 jaar les aan kinderen van 4 tot 13 jaar oud. Kung Fu is voor kinderen onder andere goed voor het ontwikkelen van hun motoriek.

De kinderen leerden in een middag over de Chinese tradities, de Kung Fu wapens en de traditionele Chinese leeuw. Uiteraard kregen de kinderen niet alleen les over de theorie, maar mochten zij ook zelf Kung Fu ervaren . Via een aantal basis Kung Fu oefeningen kregen de kinderen les om hun kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, reactievermogen en balans te verbeteren. Op alle theorie en praktijk oefeningen werden de kinderen getoetst en konden zij punten verdienen. De winnaar kreeg een mooi t-shirt en tas van de Kung Fu school.

Deze middag hebben de kinderen veel geleerd over Chinese tradities en hebben zij gestreden als echte Kung Fu vechters. Op maandag 15 november zullen de kinderen van OBS Jules Verne een tentoonstelling laten zien over wat zij de afgelopen maanden over China hebben geleerd.

Druk op deze LINK voor een foto impressie.