Jeugdexamen Kung Fu

20100612_KungFu_examenjeugd_2Twaalf juni j.l. was de eerste keer dat de Hoornse Wu Shu Akademie de Kung Fu jeugd heeft geëxamineerd.

De weken voorafgaande aan deze dag werden de kinderen door de jeugdinstructeurs nog gewezen op de details die zij moesten beheersen voor hun nivo. Alle kinderen van de vereniging konden een examen afleggen. Velen voor nivo 1 maar een aantal oudere leerlingen al voor nivo 2.

De dag zelf was erg spannend voor de kinderen. Vele vaders en moeders, opa's en oma's en andere geinteresseerden kwamen kijken hoe de jeugd hun best deed. Een officiele jury bestaande uit jeugdinstructeur en vice voorzitter Alwin Vas, hoofdinstructeur en voorzitter Frank Collet en San Shou instructeur Lico Windster keek naar de verrichtingen en stelde ook nog vragen over Kung Fu aan de leerlingen.

Nadat iedereen was geweest ging de jury in beraad om te bepalen hoe een ieder het had gedaan. Tijdens deze pauze konden de bezoekers genieten van thee en koffie met een versnapering. Na deze onderbreking was het tijd voor de uitreiking van de certificaten. Een voor een werden de leerlingen naar voren geroepen om zijn of haar certificaat in ontvangst te nemen. Iedereen had erg zijn of haar best gedaan waardoor de jury aan iedereen een certificaat mocht overhandigen. Met blije en trotse gezichten liepen de kinderen door de zaal om hun certificaat aan een ieder die dit wilde te laten bewonderen.

En zo kwam een mooie ochtend weer tot een eind. De kinderen zijn inmiddels al weer druk aan het oefenen. In december zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende examenmogelijkheid zijn. Tegen die tijd volgt daar nog meer informatie over.

Foto's van deze dag kun je vinden in ons fotoarchief (http://www.wushuhoorn.nl/galerij/fotos-2010).