Demonstratie Kung Fu jeugd Huttendorp Oosterblokker

DSC00616aangepastOp maandag 16 augustus j.l. hebben wij een demonstratie Kung Fu gegeven met onze jeugdleden. Tijdens het jaarlijkse huttendorp in Oosterblokker op het terrein van de handbalvereniging S& K mocht de jeugd zich van hun beste kant laten zien.

Zeker tweehonderd kinderen die bij het huttendorp lekker aan het hameren en zagen waren, hebben de demonstratie bijgewoond welke werd geleid door Alwin Vas, onze jeugdinstructeur.

Na een kleine introductie door onze penningmeester, Jurriaan, kon de demonstratrie van start gaan. Als eerste begonnen de jongste leden, Yara, Luna, Jaydan en Rocco met een leeuwendans. Op traditionele muziek slopen zij langs het jonge publiek om het sfeertje op te bouwen. Hierna volgden een voor een een aantal van onze jeugdleden (Jason, Wictoria, Ferry, Megan, Tristan, Jaydan, Rocco, Yara en Luna) om te laten zien wat zij in huis hadden. Vuistvormen werden afgewisseld met stok en zwaard. Ook Alwin zelf en Frank, onze hoofd instructeur, lieten zich van hun spetterendste kant zien, Vuist, Speer, Lange stok en Hellebaard werden vol overgave gedemonstreerd. Daarna kon het publiek nog meedoen met een korte les om te zien wat je nu eigenlijk allemaal te wachten staat als je komt trainen. Zeker dertig kinderen waagden zich aan de les en werden meteen pittig aangepakt.

Na afloop van de demonstratie konden de kinderen weer aan de slag met hun bouwwerk en konden wij weer tevreden naar huis.