Federatiekampioenschappen Kung Fu

team HWA 2014Op 23 november was er in Amsterdam het intern clubkampioenschap voor de kungfu-scholen die aangesloten zijn mij de Zhang Bingxin Liu He Men Federatie. Hier konden voornamelijk de jeugdleden laten zien hoe ver ze al zijn met hun kungfu vormen.

Ook de volwassenen met iets minder ervaring en een kleine groep meer ervaren leden deden aan deze wedstrijd mee. Deze keer was er zelfs een afvaardiging uit Italië waar de federatie ook een aantal aangesloten scholen kent.

Voor Hoorn kwamen zoals gezegd veel jeugdleden in actie. Het niveau was hoog op de meeste onderdelen en toch wist de Hoornse Wu Shu Akademie een maal goud, vier maal zilver en een maal brons te veroveren!

Nghi To won in haar leeftijdsklasse goud met haar handvorm en zilver met haar speervorm. Pepijn Enderink won zilver met zijn zwaardvorm. Thijs van Waaijen won twee maal zilver; een voor zijn handvorm en een voor zijn zwaardvorm. Rink Kager wist heel knap de bronzenmedaille te pakken met zijn stokvorm. Ondanks de grote inzet wisten de volwassenen en ook de jeugd boven de 16 geen prijzen te winnen. Het deelnemersveld was ook hier heel sterk.

Al met al toch een een geslaagde dag voor deelnemers en toeschouwers.