In de prijzen bij eerste Sanda wedstrijd

De Hoornse Wu Shu Akademie wint in twee gewichtsklassen zilver en goud!

IMG 7992 002Op 25 maart deed de Hoornse Wu Shu Akademie voor het eerst mee aan een Sanda  (Chinees Kickboksen) toernooi. Rogier Hetem (27) heeft in de gewichtsklasse tot 80 kilo zilver gewonnen en Karel Zoet (35) (heeft in de gewichtsklasse 90 kilo goud gewonnen.

Beide heren deden voor het eerst van hun leven mee aan een wedstrijd Full Contact Kungfu, ook wel Sanda of Chinees Kickboksen genoemd. Sinds iets meer dan een half jaar worden er bij de Hoornse Wu Shu Akademie Sanda lessen verzorgd. Deze lessen worden gegeven door de regerend Wereldkampioen Shaolin Kempo van 2016 Raymond van Donkersgoed. Sanda onderscheid zich in een aantal zaken van Kickboksen en Mix Martialarts.

IMG 7952 002 

Een paar voorbeelden zijn: Je mag bij Sanda ook zoals dat wordt genoemd Take downs doen door middel van bijvoorbeeld een (schouder) worp. Ligt je tegenstander eenmaal op de grond dan tellen de punten en ga je niet verder. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel in Mix Martialarts. Je kunt zeggen dat Sanda van beide werelden het goede heeft. Oh ja, Sanda doe je niet in de ring maar op een verhoogde mat, valt je tegenstander door bijvoorbeeld jouw toedoen van de mat, dan scoor je ook.

IMG 7987 002

 Als je nieuwsgierig bent geworden naar deze bijzondere vorm van vechtsport dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Langskomen bij een van de Sandalessen kan natuurlijk ook. (ook jeugd vanaf groep 8). Heb je interesse in andere vormen van Kungfu of Tai Chi, check onze website www.wushuhoorn.nl