Kung Fu Volwassenen

Kung Fu Volwassenen

Wat is het verschil tussen Kung Fu en Wu Shu?

Kung Fu betekend ‘vaardigheid’ of ‘ergens goed in zijn’. Dit kan dus naast de Chinese krijgskunst overal voor gelden. Wu Shu is de verzamelnaam voor de Chinese krijgskunst.

Wat is Traditionele Kung Fu?

Traditionele Kung Fu, is Kung Fu waarbij vanuit de oorsprong en geschiedenis een ‘duidelijke’ lijn is te herkennen, zoals bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een leraren-stamboom van de stijl, en waarvan de stijl & uitvoering van technieken op exact dezelfde manier van leraar aan de leerlingen wordt doorgegeven. Daarnaast kan een enkele Kung Fu vuistvorm ook traditioneel zijn, omdat deze door de geschiedenis heen, in zijn oorspronkelijke staat is gebleven en op die manier wordt doorgegeven en getraind. 

Traditionele Kung Fu wordt dus volgens de traditie doorgeven, in haar oorspronkelijke vorm, en kenmerkt zich doorgaans zonder de acrobatische elementen. Simpel gezegd, kan alles wat hierbuiten valt, als Modern bestempeld worden. 

Bij traditionele stijlen worden er minder acrobatiek vaardigheden van de beoefenaars verwacht en kan dus iedereen die voldoende doorzettingsvermogen bezit deelnemen. Een vaak gestelde vraag is "Wat bereik je met deze training?". Het antwoord hierop is dat de trainingen je een betere conditie, coördinatie van de motoriek, mentale weerbaarheid (zelfvertrouwen) en inzicht in de Chinese traditie en cultuur geven. 

Voorafgaande aan de lessen wordt er een gedegen warming-up gegeven. Tijdens de lessen worden de eerder beschreven stijlen cq. vormen onderwezen. Deze stijlen worden in de traditionele Noordelijke Shaolin vorm gegeven. Hierbij komen onder andere verschillende vuistvormen, wapenvormen (gevorderden) en ademhalingsoefeningen aan de orde. Het gaat hier dus om traditionele (lees: binnen een familielijn onderwezen) stijlen. De gevorderde leerling kan eventueel na het leren van het basiswapen, de stok verder met de meer exotische wapens als bijvoorbeeld tijgerhaken, hellebaard of zwaard.

Kung Fu stijlen binnen de school

Chinese martial arts worden gekarakteriseerd door onwaarschijnlijke staaltjes van kracht en techniek. Geen enkele martial arts heeft zo’n grote historie als die van Kung-Fu. Elke Chinese gevechtsvorm heeft zo z’n eigen legendes en helden.

Binnen de school worden twee stijlen beoefend. Liu He Men en Bak Sing Choy Lee Fat. 

Lessen

  1. vrijdag